Het is vrijdagmiddag en ik ga naar het secretariaat van Elektoor om daar bezig te zijn. Ik heb vandaag de lila energie bij me met programma ‘lila volharding’. Als opmerking staat erbij: ‘continu licht geven zonder onderbreking’. Eens kijken of er mij vandaag iets opvalt wat daarmee te maken kan hebben.

Als ik op het secretariaat achter mijn bureau zit, controleer ik de back-ups van dropbox die het back-upprogramma maakt op een externe harde schijf. Hier kan dan op worden teruggevallen als er computerbestanden ongewild verloren zouden zijn gegaan. Ik schrik als ik zie dat er de laatste tijd geen back-ups zijn gemaakt en dat is toch wel de bedoeling. Ik log in in het back-upprogramma en zie twee keer een foutmelding staan. De foutmelding is geschreven met rode letters, het doet nogal alarmerend aan en ik denk: ‘Oei, wat nu?’ De eerste impuls is om er niets mee te doen, ik ben veel te bang dat ik iets verkeerd doe, omdat ik er geen verstand van heb. Daar moet ik maar een keer samen met iemand van de ict-afdeling naar kijken.

Maar ik vind dat toch te gemakkelijk en zeg tegen mezelf: ‘Kom op, de lila energie is bij me. Het programma lilaca is lila volharding, dus meteen opgeven omdat ik bang ben dat ik het niet kan, hoort er niet bij.’ Ik vergeet ook regelmatig dat de lila energie alles op de Pauwekroon doet en regelt. Ik kan ook proberen om steeds meer op deze lila energie te vertrouwen. Hij doet het en ik ben zijn instrument. Als ik me dat herinner, richt ik me op de lila energie en ga vervolgens de fout opsporen. Ik merk dat dit meteen een andere houding teweeg brengt in mezelf. De angst verdwijnt en het wordt nu meer een avontuur dan een moeilijkheid.

En jawel hoor, als ik alle instellingen zorgvuldig ga bekijken, zie ik dat de computer de schijf waar hij naar toe moet back-uppen de naam ‘J’ geeft. Is dat wel de juiste naam? Ik ga terug naar mijn eigen account in de computer om dat na te kijken en zie in de verkenner dat de naam van de schijf ‘F’ moet zijn. Dan klik ik op Wijzigen in het back-upprogramma en verander de ‘J’ in ‘F’. Ik weet bijna zeker dat dit de fout heeft veroorzaakt.

De volgende dag controleer ik of de back-up in de afgelopen nacht is gemaakt en jawel hoor, het is weer in orde. Ik besef dat dit door toedoen van de lila energie is gebeurd die ervoor zorgt dat ik niet opgeef bij het eerste het beste zuchtje tegenwind, maar dat ik volhard en handel zoveel als ik dat kan. Ik word er blij van. De volgende keer als zich weer zoiets voordoet, zal ik me deze ervaring herinneren en daar heb ik dan profijt van.

Met een groet van,

Eva