Ik woon in een appartement op de tweede verdieping en kan óf met de lift naar de begane grond óf via de trap. Ik neem de trap met de idee dat bewegen altijd goed is, vooral nu ik wat ouder aan het worden ben. Een vreemde gedachtekronkel van mij, want op de Pauwekroon ben ik als ik een gota doe voor het grootste deel van de dag actief en heb ik geen klagen wat beweging betreft.

Toch is er altijd ‘iets’ in mij wat maar niet op gang wil komen, maar wat is dat iets? Dat is nu een leuke vraag aan de lila energie die vandaag als lesprogramma lila laserstralen heeft. Dat wil zeggen dat deze lila energie met zijn laserlicht in mijn lichaam kan werken om mijn psyche te ontplooien en mijn lichaamsmaterie te ontwikkelen. En dat gebeurt als ik een gota doe en ervoor opensta.

Vandaag ga ik naar het rosarium. Als ik daar aankom zijn er al diverse andere onderzoekers bezig met het onderhoud: het weghalen van blad en ongewenste vegetatie uit de rozenperken en de borders. Het rosarium is een plek op de Pauwekroon waar de genegenheid voor het lila op kan bloeien in mijzelf, dat is ook mijn concentratiepunt als ik daar bezig ben. Een actieve gota, zou je zeggen, waardoor ik goed in beweging kom. Dat is toch waar ik vanmorgen toen ik de trap afliep al mee bezig was? Goed bewegen, zodat het bloed beter door mijn lichaam kan gaan stromen en ik lekker soepel van lijf en leden blijf.

Ja, dat had ik gedacht, want wat ik heb gedacht blijkt er toch wat anders uit te zien. Want wat is het geval? Ik ben niet zo soepel als ik zou willen zijn, want als ik voorover buig om de rozenblaadjes op te rapen begint mijn rug te protesteren, zo van: ‘ik wil niet gebogen worden, ik wil gaan liggen en mij koesteren in de lila laserstralen, meer niet’. Ik geef er geen gehoor aan, want als ik dat doe, zou het wel eens zo kunnen zijn dat ik dan niets meer doe.

Zou dit een signaal van de lila energie zijn? En staat dat iets waardoor ik niet op gang wil komen hier misschien wel klip en klaar voor mijn neus? Want hoe kan ik nu op gang komen als blijkt dat ik liever wil liggen en mij daarbij inbeeld dat ik in de lila laserstralen lig? Ik heb er nu geen antwoord op, maar het is voor mij wel een leuke start voor verder onderzoek. Ik schiet in de lach en buig me voorover om wat blaadjes uit het rozenperk te vissen.

Hans