Centrum voor lilaca

 

Elektoor, het instituut voor lilaca in Rucphen, is gehuisvest op het landgoed de Pauwekroon, dat totaal zo’n 32 hectare beslaat. Het landgoed met bossen en tuinen en ook gebouwen geeft veel mogelijkheden om onderzoek te doen. Dit onderzoek geeft inzicht in hoe de materie van het lichaam bij iemand is en hoe deze materie werkt. 

 

Het onderzoek gebeurt door allerlei activiteiten te ondernemen op het landgoed: van tuinen wieden tot bosonderhoud, van boekhouding tot bestuur, van schoonmaak tot het verzorgen van kachelhout, van onderhoud van de gebouwen tot het maken van foto’s. In het onderzoek gaat steeds meer blijken hoe mensen in elkaar zitten. Het uiteindelijke doel van deze activiteiten is te ontdekken wie je zelf is en om, door een ontwikkeling van de lichaamsmaterie en een ontplooiing van de psyche, uiteindelijk ook helemaal jezelf te worden.

 

Elektoor biedt ook opleidingen aan, waarbij scholing plaatsvindt in de theorie van de lilaca en waar allerlei zaken uit het dagelijkse leven van de deelnemer besproken kunnen worden. Het is ook mogelijk, als men daar interesse voor heeft, om opgeleid te worden tot onderzoeker.

 

Elektoor is een stichting en heeft geen personeel in dienst. Momenteel zijn er 55 onderzoekers verbonden aan het instituut. Door de belastingdienst is Elektoor aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).