Back to Top

"Ik ben alles dat was, dat is

en dat zal zijn; niemand heeft

ooit mijn sluier gelicht."

 

Landgoed de Pauwekroon

De meeste onderzoeksactiviteiten vinden plaats op het landgoed de Pauwekroon. Dit is gelegen in Rucphen, is 34 ha groot en bestaat uit bossen, tuinen en een aantal hoofdgebouwen met bijgebouwen.

Elektoor is sinds 1989 actief op de Pauwekroon. Daarvoor vonden de activiteiten plaats in een villa met een grote tuin in Bosschenhoofd. Door de grote toename aan onderzoekers werd het noodzakelijk om op zoek te gaan naar een ruimere accommodatie. En dat is dus de Pauwekroon geworden.

Het nieuwe landgoed biedt volop mogelijkheden. Immers, onderzoek gebeurt door het doen van activiteiten en die zijn hier, als Elektoor het betrekt, niet zo moeilijk te vinden. De gebouwen hebben een aantal jaren leeggestaan. De paden zijn overgroeid met struiken en onkruid. Het bos staat vol met vogelkers. Velden met manshoge bramen versperren de doorgang in het bos en de bomen staan hutjemutje op elkaar. Met andere woorden, alle voorwaarden om onderzoek te doen zijn in ruime mate aanwezig!

Met veel enthousiasme wordt alles onder handen genomen: gebouwen worden opgeknapt, lanen en wegen worden hersteld of opnieuw bestraat, er komen tuinen met allerlei soorten bloemen, planten en struiken. En het bos krijgt een revitaliseringskuur. Er ontstaat in de loop van de jaren een bos waar de bomen weer volop tot hun recht kunnen komen, met een grote vari√ęteit en vol frisheid van leven.

Momenteel staat alles er heel goed bij op de Pauwekroon.