Lilaca-leergang Orion

 

De lilaca-leergang Orion kent twee modules. Module 1 biedt de mogelijkheid om opgeleid te worden tot lilacus. Door zijn opzet is deze leergang ook te gebruiken voor specialisme in werk en beroep. De leergang Orion module 1 wordt alleen georganiseerd als daar vraag naar is.

 

Module 2 is speciaal bedoeld voor gevorderde onderzoekers. Deze onderzoekers specialiseren zich op één bepaald onderwerp, zoals bijvoorbeeld psychisch management in het onderwijs, kwaliteitsverbetering volgens de lilaca, verandering van patronen volgens de lilaca versus de psychotherapie, enzovoorts.
Er zijn geen vaste scholingsuren, de deelnemer bepaalt zelf wanneer hij deze module volgt. Het systeem is dermate zelfwerkzaam dat dit mogelijk is. Doorgaans is de deelnemer twee dagen per week in de leergang.
De opzet van deze opleiding is zo gereguleerd dat de deelnemers aan de leergang Orion module 2 hun opleiding volgen terwijl zij hun onderzoek doen bij Elektoor. Het onderzoek krijgt een extra dimensie door de leergang, waardoor de deelnemer zich op een speelse manier verder bekwaamt in de lilaca.

 

De deelnemer aan deze leergang Orion kan stage lopen in een wetenschappelijke afdeling waarbij het onderwerp van de specialisatie wordt bestudeerd. De ervaringen en ontdekkingen tijdens de stage worden vastgelegd in een stageverslag.

 

Ieder kwartaal bespreken de deelnemers hun vorderingen in de opleiding met de andere deelnemers aan deze leergang. De leergang wordt afgesloten met het schrijven van een onderzoeksverslag.