Onderzoeksmethodiek

 

De onderzoeker in de lilaca, de lilacus, is niet alleen observator van het proces dat wordt onderzocht, maar hij is er ook actief bij betrokken. Zijn lichaamsmaterie inclusief gedachten, emoties, gedrag enzovoort behoort tot het te onderzoeken materiaal. Deze onderzoeksaanpak geeft, als het onderzoek nauwkeurig wordt uitgevoerd, een objectief en neutraal beeld van wat er plaatsvindt. De onderzoeker past hierbij de speciaal voor de lilaca ontworpen onderzoeksmethodieken toe. Deze onderzoeksmethoden zijn nieuw en wijken af van de onderzoeksbenadering in de reguliere wetenschappen.

 

In zijn onderzoek richt de lilacus zich zowel op de wereld in zijn uiterlijke verschijningsvorm, als op de werkelijkheid daarachter, de wereld zoals die van binnenuit kan worden gezien.
Op deze wijze kan de lilacus zowel de materie als de geest leren kennen. Beide zijn verschijningsvormen van eenzelfde werkelijkheid. In die zin bestudeert de lilaca de geestmaterie. Vandaar dat de lilaca ook wel de fysica van de geest wordt genoemd.